Upcoming Events

Beba la PBeba-Mogosoaia-2015alatele Mogoșoaia: deja 12 ani de acrilic, grafică și ilustrație

Când te uiți la lucrările Bebei, niște tablouri mari și delicate, îți plac și nu știi ce te atrage mai mult: linia e și delicată dar și fermă, culoarea e atragătoare dar nu e în exces, siluetele personajelor sunt și filiforme dar și puternice…
Artista Beba expune în perioada 9 mai – 3 iunie 2015, la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești Mogoșoaia, în Galeria Foișor. Beba (Maria Nedelcov) lucrează de 12 ani grafică și ilustrație.
Beba (Maria Nedelcov) are 32 de ani, este grafician și ilustrator, cu studii de specialitate de artă și management la București și New York. Lucrează din timpul facultății și până acum a expus la București, New York, Paris, Beirut, Palermo.
Pentru lucrările sale, artista Beba folosește „dip pen” („peniță ascuțită”) și se inspiră din siluete filiforme feminine, mărturisind că savurează „jocul schimbării dimensiunilor părților corpului, cum ar fi mâinile sau fața. Prin diminuare sau exacerbare, aceste elemente induc diferite senzații vizuale de mișcare sau nemișcare, de aleatoriu sau intenție.” (Beba)
Lucrările din expoziția „Între lumi” de la Mogoșoaia sunt create în peniță și pensulă cu cerneală acrilică, pe hârtie Fabriano de 300 de grame, 50% bumbac.

Expoziția „Între lumi” face parte din programul Noaptea Albă a Muzeelor (16 mai 2015). Program de vizitare în această zi: 10.00 – 23.00.
Vă așteptăm într-un weekend, puteți alege sâmbăta de vernisaj (9 mai, la ora 16.00), sâmbăta nopții albe a muzeelor (16 mai) sau oricare din zile până pe 3 iunie, de marți până duminică, de la 10.00 la 18.00.

 

 

 

 

 

 

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!